انواع روشهای اتصال میلگرد با توجه به نوع قرارگیری کدامند؟
اورلب میلگردها در پروژههای عمرانی مختلف به دو صورت تماسی و غیر تماسی اجرا میشود. که در ادامه هر کدام را بررسی میکنیم.
در زمینه افزایش طول میلگردها با محدودیتهای خاصی مواجه هستیم و استانداردهای بین المللی اجازه نمیدهند میلگرد را با طول بیش از حد تولید کنیم.
به همین دلیل برای بیشتر شدن طول میلگرد باید از روشهای ارتباطی بین این اجزا بهره ببریم.
همچنین برای ایجاد مجموعهای از میلگردها در حوزه آرماتور بندی، به این اتصالات نیاز پیدا خواهیم کرد.
وصل کردن دو یا چند میلگرد به یکدیگر را میتوان به شکلهای گوناگونی انجام داد. هر کدام از انواع روشهای اتصال میلگرد ویژگیهای خاص خود را داشته و با توجه به آن در پروژههای عمرانی به کار گرفته میشوند.
برای مثال وصلههای جوشی استحکام زیادی دارند و به راحتی خراب نمیشوند و وصلههای چسبی یک گزینه اختصاص برای اتصالات جزئی به شمار میروند.
همچنین با توجه به نوع قرارگیری میلگردها در محل اتصال نیز مدلهای مختلفی از اتصال بین آنها تعریف میشوند.
توصیه میکنیم در ادامه با ما همراه باشید تا تمام نکات لازم را در مورد راههای اتصال میلگردها برای شما توضیح دهیم.
انواع روشهای اتصال میلگرد
برای اینکه طول میلگرد را زیاد کنیم و یا عملیات کششی یا فشاری پیوسته دو میلگرد را به اجرا بگذاریم، باید از روشهای اتصالات میلگرد بهره ببریم.
کاربردیترین شیوههای اتصال میلگرد در ساخت و سازها عبارتند از:
وصله جوشی میلگرد
فورجینگ یا وصله جوشی میلگرد با جوش دادن میلگردها به یکدیگر اتفاق میافتد. در این سبک از اتصالات میلگرد، رعایت اصول جوشکاری اهمیت زیادی دارد که در استحکام نهایی پروژه تاثیر گذار خواهد بود.
همچنین میلگردی که تحت عملیات جوشکاری واقع میشود، باید از کیفیت و ساختار خوبی برخوردار باشد که برای اطمینان از این موضوع میتوانید میلگرد درجه یک را از کارخانه فولاد ثامن تهیه کنید.
وصله جوشی در ساخت و سازها معمولاً به دو صورت جوش الکتریکی تماسی و قوس الکتریکی اجرا میشود. توجه به اصول و فرایندهای استاندارد بین المللی وصله جوشی این امکان را به شما میدهد که به نحو احسن اتصال را مهیا سازید.
وصله مکانیکی میلگرد
در بین انواع روشهای اتصال میلگرد میتوان به وصله مکانیکی یا کوپلر نیز اشاره کرد که با استفاده از تجهیزات مکانیکی مخصوص صورت میگیرد.
با توجه به نوع وصله مکانیکی میتوان انتظار داشت که نیروهای فشاری و کششی وارده را تحمل نماید.
وصلههای مکانیکی میلگرد به سه دسته زیر تقسیم بندی میشوند:
- وصله مکانیکی فشاری
- وصله مکانیکی کششی
- وصله مکانیکی کششی و فشاری
وصله چسبی میلگرد
اتصالات چسبی میلگردها نیز به تقویت استحکام و مقاومت سازههای بتنی کمک شایانی میکنند.
در این راستا از چسبهای باکیفیت از نوع اپوکسی یا پلی استر استفاده میکنیم که چسبندگی بالایی دارند. چسبها کاملاً در برابر خوردگی مقاوم هستند و شرایط محیطی با رطوبت زیاد نمیتواند آسیبی به بافت آنها برساند و در سختترین وضعیت نیز وظیفه خود را به درستی انجام میدهند.
البته این روش از اتصال میلگردها نسبت به دو نوع قبلی استحکام کمتری داشته و تحمل نیروی کششی و فشاری در آن به حداقل میرسد. بنابراین بهتر است از آن در وضعیتی بهره ببرید که میزان نیروی وارده بر میلگرد و همچنین نقطه اتصال جزئی باشد.
روشهای انواع اتصال میلگرد بر اساس نوع قرارگیری
اورلب یا وصله پوششی میلگرد یکی از انواع روشهای اتصال میلگرد است که کاربرد زیادی دارد. در بسیاری از سازههای بتنی و آرماتور بندی فونداسیون از قابلیت اورلب میلگردها استفاده میشود.
از طریق اتصال پوششی میتوان انتهای یک میلگرد را در ارتباط با ابتدای میلگرد بعدی قرار داد تا طول میلگرد افزایش یابد. این نوع اتصال مخصوص میلگردهایی با قطر کمتر از 36 میلیمتر است و به همین دلیل، ابعاد میلگرد در اجرای اورلب اهمیت پیدا میکند.
برای اینکه قطر میلگرد شما دقیق باشد، بهتر این خرید آن را از فولاد ثامن انجام دهید تا با محدودیتی در زمینه برقراری ارتباط پوششی بین میلگردها روبرو نشوید.
همچنین دو نوع از اتصال میلگرد به روش پوششی و با توجه به محل قرارگیری آنها تعریف میشوند که به شرح زیر هستند:
اتصال از نوع تماسی (Direct contact)
اتصال تماسی به این شکل است که دو میلگرد با یکدیگر تماس پیدا میکنند و ارتباط مستقیم بین آنها به وجود میآید.
برای اجرای وصله پوششی تماسی، بخشی از انتهای دو میلگرد را در کنار هم میگذاریم و با سیم مفتول یا مواردی دیگر آن را به هم وصل میکنیم. میزان اورلب در این روش باید طبق استانداردهای بین المللی باشد تا بیشترین مقاومت و استحکام را از میلگرد دریافت نماییم.
اتصال از نوع غیر تماسی (Non-Contact)
با توجه محل اجرای وصله پوششی، اجرای نوع دیگری از اورلب را میتوانیم در دستور کار قرار دهیم که با نام وصله پوششی غیر تماسی شناخته میشود.
در این شیوه از اتصال، ناحیه اورلب بین دو میلگرد یک فضای خالی را رقم میزند که در ادامه با بتن پر میشود. چنین ساختاری از بروز حفره در بافت بتن جلوگیری میکند.
انتخاب بهترین روش اتصال میلگرد برای پروژههای مختلف
برای تصمیم گیری درست در زمینه شیوه اتصال میلگرد در پروژههای عمرانی، شما باید موارد مختلفی را لحاظ کنید.
اجرای فونداسیون و آرماتور بندی یک کار کاملاً تخصصی است که بهتر است زیر نظر مهندسان این حوزه صورت بگیرد. همچنین اگر نمیدانید که کدام روش اتصال را به کار بگیرید، کارشناسان مجموعه فولاد ثامن میتوانند به شما کمک کنند تا روش درست را بشناسید.
پیش از اقدام برای اجرای روش اتصال میلگرد، به دو موضوع زیر دقت داشته باشید:
بررسی مقاومت و استحکام هر روش
هر کدام از شیوههای ارتباطی بین میلگردها قادر است میزان مشخصی از نیروی وارده را تحمل کند. همچنین نوع نیروی وارده نیز باید بررسی شود تا با توجه به آن اتصال را اجرایی نماییم.
مقایسه هزینهها و زمان اجرا
در صورتی که اعمال دو نوع وصله به لحاظ فنی برای پروژه قابل اجرا باشد، هزینه آنها را با هم مقایسه کرده و سراغ گزینهای بروید که با قیمت کمتری میتوانید آن را عملی کنید. همچنین پروسه زمانی انواع روشهای اتصال میلگرد با یکدیگر فرق میکند و اگر بخواهید یک روش زمان بر را در مدت کوتاهی به پایان برسانید، نیاز به نیروی کار بیشتر خواهید داشت که این موضوع هزینهها را افزایش میدهد.
مزایا و معایب هر روش اتصال میلگرد
برای مقایسه بین انواع اتصال میلگرد میتوانید نگاهی به مزایا و معایب هر سبک اتصال بیندازید که به شرح زیر هستند:
مزایای وصله جوشی
- ایجاد اتصال محکم و یکنواخت
- انتقال و پراکندگی بهینه نیرو
- قابلیت استفاده در سازههای سنگین و پروژههای بزرگ
معایب وصله جوشی
- نیاز به تجهیزات و نیروی کار متخصص
- افزایش هزینه در پروژههای کوچک
- احتمال ایجاد ترک در محل جوش خورده
مزایای وصله مکانیکی
- اجرای آسان
- انسجام بیشتر نسبت به وصله پوششی
- افزایش مقاومت سازه در برابر زلزله و سایر حوادث طبیعی
معایب وصله مکانیکی
- محدودیت اجرا برای میلگرد با قطر بالاتر از 36 میلی متر
- آسیب ساختاری در صورت هماهنگ نبودن سایز کوپلر با میلگرد
- احتمال سایش زودهنگام شیارهای کوپلر
نکات مهم در اجرای اتصالات میلگرد
لازم است در هنگام اجرای انواع روشهای اتصال میلگرد، چند نکته اساسی را لحاظ کنید که مهمترین آنها عبارتند از:
رعایت استانداردهای ملی و بین المللی
برای اینکه یک اتصال امن و پایدار به وجود آید، استانداردهای کلی برای ارتباط دادن میلگردها نوشته شده است که در زمان اجرای طرح حتماً باید مورد توجه قرار گیرند. برای مثال طبق این استانداردها نباید برای میلگردهایی با قطر بیشتر از 36 میلیمتر از روش وصله مکانیکی یا وصله پوششی استفاده کنیم.
انتخاب صحیح ابزار و تجهیزات
برای هر روش، اجرای صحیح پروژه تنها زمانی عملی میشود که ابزار و تجهیزات مناسب را در اختیار داشته باشیم. این موضوع در روش وصله جوشی بیشتر از وصلههای دیگر اهمیت پیدا میکند تا کیفیت جوش به جود آمده به حد کافی باشد.
تاثیر شرایط محیطی بر انتخاب روش اتصال
در زمینه انتخاب بین انواع روشهای اتصال میلگرد، شرایط محیطی و آب و هوای محل اجرای پروژه تاثیر زیادی روی تصمیم گیری شما خواهد داشت. بارشهای متوالی در طول سال، تجربه رطوبت بالا، احتمال بالاتر برای وقوع زلزله، بادخیز بودن منطقه و… مواردی هستند که در انتخاب سبک اتصال نیاز به بررسی دارند.
قیمت و خرید میلگرد از کارخانه فولاد ثامن
مقاومت فیزیکی اتصالات و پایداری آنها در انواع روشهای اتصال میلگرد به کیفیت میلگرد وابسته است. به همین دلیل، برای اجرای هرگونه اتصال باید ابتدا میلگرد مناسب خریداری نمایید و در غیر این صورت حتی اگر تمام نکات اتصال را رعایت کنید، بازهم ضعف عملکردی را شاهد خواهید بود.
ما در کارخانه فولاد ثامن با ارائه انواع میلگرد با بهترین کیفیت و در ابعاد متنوع در خدمت شما هستیم.
به عنوان مثال یکی از پرکاربردترین میلگردهای ساختمانی، میلگرد 10 است.که از طریق لینک میتوانید لیست قیمت و اطلاعات لازم در خصوص این مدل میلگرد را مطالعه کنید.
همچنین قیمت محصولات ما به گونهای هستند که یک خرید به صرفه را در دسترس شما قرار میدهند. همین الان میتوانید سفارش میلگرد درجه یک را از مجموعه فولاد ثامن پیگیری کنید.
سوالات پر تکرار
- کاربرد اتصال میلگرد چیست؟
با وصل کردن میلگردها به یکدیگر میتوانیم میلگردهای طولانیتری را به وجود آوریم که در ایجاد فونداسیون به آنها نیاز پیدا میکنیم.
- برای پروژههای عظیم، کدام روش اتصال میلگرد بهتر است؟
این موضوع باید با توجه به شرایط سازه مشخص شود اما معمولاً وصله جوشی به دلیل استحکام بیشتر، پیشنهاد بهتری برای پروژههای بزرگ است.