شرکت فولاد ثامن پایتخت

تولید کننده میلگرد و مقاطع فولادی

وال پست چیست؟

وال پست چیست؟

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چگونه می‌توانیم دیوارهای ساختمان را در برابر حوادثی مثل زلزله یا طوفان، مقاوم کنیم؟ یکی از بهترین ابزارهای مدرن که برای این کار استفاده می‌شود، وال پست یا والپست (wall post)‌ است که انواع مختلفی دارد. در این مطلب قصد داریم به سوالاتی از قبیل انواع وال پست چیست و چه کاربرد و مزایایی دارد پاسخ دهیم. همچنین نکاتی وجود دارد که باید قبل از نصب و اجرای این قطعات فولادی بدانید. پس تا پایان این مطلب مهم و کاربردی با ما همراه باشید.

انواع وال پست

این قطعات فولادی که وادار نیز نامیده می‌شوند، شامل کلاف‌هایی عمودی یا افقی هستند. در حقیقت این محصول برای افزایش مقاومت سازه در برابر عوامل طبیعی مانند زلزله و حتی باد کاربرد دارد. برای اتصال قاب‌های میانی باربر و غیر باربر به اسکلت ساختمان از انواع وال پست کمک می‌گیرند. قاب‌های میانی دیوارهایی هستند که به دو دسته تقسیم می‌شوند و بسته به اینکه به سازه متصل باشند یا خیر نام‌گذاری خواهند شد.

اساس و پایه کار این محصول فلزی، در واقع نبشی کشی در ساختمان است. نبشی‌ها اغلب برای اجرای وال پست استفاده می‌شوند. به همین دلیل قیمت نبشی یکی از عواملی است که بر هزینه فرآیند اجرای وادار تاثیر می‌گذارد.

استفاده از این محصولات مزایای زیادی دارد. کشور ما بر روی گسل‌های زیادی است که استفاده از این محصولات می‌توانند با توزیع فشار بر قسمت‌های مختلف دیوار از ریزش دیوار پس از زلزله جلوگیری کنند. البته این بدان معنا نیست که دیوار ترک نخورده و آسیبی نبیند. بلکه این محصول برای کاهش خسارت زلزله به دیوارها کاربرد دارد.

بسته به روش اجرا از دو نوع وال پست عمودی و افقی استفاده می‌شود. نوع عمودی این محصول در طول دیوار و مدل افقی از ارتفاع دیوار در برابر نیروهای خارج از صفحه محافظت می‌کنند. در عین حال اجازه می‌دهند دیوار کمی به سمت داخل حرکت کند. جهت اجرای این سیستم برای دیوارهای غیر سازه‌ای، باید از انواع وال پست استفاده کرد. اقلام مورد نیاز و تعداد مورد نیاز در هر مکان با توجه به ضوابط مندرج در آیین نامه تعیین می‌شود. به طور کلی انواع مختلف این قطعات فولادی عبارتند از:

وال پست افقی یا عمودی (قائم)

این محصول در دیوار به صورت عمودی و موازی با ستون یا اجزای دیگر قرار می‌گیرد. این پروفیل H شکل به دلیل ظاهر مناسب، بلوک‌ها یا آجرها را راحت‌تر در خود جای می‌دهد. از مهم‌ترین وادارهای عمودی می‌توان به نوع میانی که در امتداد دیوار کشیده شده و یا نوع کناری آن اشاره کرد. نوع کناری در کنار اعضای عمودی، با فاصله معین قرار می‌گیرد.

نوع افقی جهت کاهش ارتفاع آزاد دیوارهای بیشتر از 3.5 متر کاربرد دارد. این محصول به خوبی دیوار را از قاب جدا می‌کند. از دیگر نقش‌هایی که این محصول بر عهده دارد می‌توان به نگهداری ستون‌ها اشاره کرد. این تیرک‌ها باید حداقل یک متر با ستون فاصله داشته باشند. در غیر این صورت، ممکن است تیر در ناحیه مفصل تغییر شکل دهد.

با توجه به نظر مدیر پروژه می‌توان از ترکیب انواع وال پست افقی و عمودی استفاده کرد. در این حالت به این محصول، وال پست ترکیبی می‌گویند. نوع هیبریدی این محصول می‌تواند یکپارچگی بیشتری را به ساختار وارد کند؛ البته اگر درست استفاده شود.

انواع جدید و سنتی

در گذشته از قطعات استاندارد سنتی که معمولاً از جنس فولادی بودند، استفاده می‌شد. این نوع وادارها دارای معایبی از جمله عدم انعطاف‌پذیری، انتقال حرکت به دیوار و ایجاد نقاط ضعف در سازه بودند. به همین دلیل استفاده از مدل‌های جدید که به نوع منقطع نیز معروف هستند در سال‌های اخیر رواج یافته است.

نوع مدرن این محصول از ناودانی‌های فولادی ساخته می‌شود و در طول دیوار اجرا می‌شود. این مدل مزایای زیادی نسبت به مدل‌های سنتی دارند. به همین دلیل در مصوبه شماره 2800 یکی از مهم ترین مقررات ساختمانی در ایران، استفاده از انواع جدید این محصول در تمامی ساختمان‌ها اعلام شد.

انواع وال پست کناری

این محصول، به مانند U شکل است که می‌تواند یک طرف دیوار را در جهت داخل صفحه و یک طرف خارج از صفحه حفظ کند. عرض این نوع وال پست، کمی بیشتر از عرض دیوار سازه است؛ زیرا دیوار باید بین دو طرف لبه‌های وادار کناری قرار گیرد.

در نتیجه بسته به دیوارهای مختلف، مدل‌های کناری با عرض‌های متفاوت تولید می‌شوند. طول نوع کناری به اندازه طول دیوار است. بنابراین بیشتر این پانل‌های دیواری تا سه متر ارتفاع دارند.

لبه‌های این محصول که بال نیز نامیده می‌شوند، معمولاً با ارتفاع 5 سانتی متر ساخته می‌شوند. ولی گاها بعضی از سازندگان، این قطعات را با طول بال‌های کوتاه تر می‌سازند که در این صورت، این محصولات بی‌اثر می‌شوند و کاربرد اصلی خود را از دست می‌دهند.

در دیواره wall post‌ها، سوراخی به شکل لوبیا برای اتصال میلگرد بستر وجود دارد. در این قسمت، کیفیت میلگردها از اهمیت بالایی برخوردار است. به هر اندازه که کیفیت میلگرد بیشتر باشد، استحکام کلی سازه نیز بیشتر خواهد شد. اگر به دنبال خرید میلگرد باکیفیت از کارخانه‌های معروف هستید، بهتر است قیمت میلگرد امروز را از کانال‌های معتبر استعلام بگیرید.

وادارهای میانی یا وسط

این نوع محصول، دارای مقطع H شکل است که به صورت تیرآهن نازک می‌باشد و از جوشکاری سه قطعه مستطیل شکل تولید می‌شود. وادارهای میانی در وسط دیوار غیر سازه‌ای استفاده می‌گردد. برای دیوارهای بلند، وادار میانی در داخل دیوار قرار می‌گیرد و از دیوار در برابر نیروهای خارجی محافظت می‌کند.

در اثر نیروهای خارج از صفحه، دیوار مستعد سقوط و خراب شدن است که این محصول از خرابی آن جلوگیری می‌کند. اندازه نوع میانی بر اساس ضخامت دیوار غیر سازه‌ای تعیین می‌شود؛ زیرا دیوار باید در دو طرف بین دو انتهای لبه مقطع قرار گیرد.

لبه‌های مقطع نوع میانی در دو طرف دیوار قرار می‌گیرد و مقاومت دیوار را در برابر نیروهای خارج از صفحه افزایش می‌دهد. لبه‌های این محصول در هر طرف حدود 5 سانتی متر است. این محصول هم به صورت عمودی و هم افقی قابل استفاده است. در wall post میانی که به صورت عمودی استفاده می‌شود، سوراخ‌های نخودی وجود دارد که برای اتصال میلگرد بستر کاربرد دارد.

دو سر این مقطع فولادی در سازه به صورت عمودی، پایین و بالا و به صورت افقی، چپ و راست باید طبق اطلاعات ضوابط ساخت به سازه اصلی متصل شوند. این محصول را می‌توان بر روی اسکلت‌های بتنی و فولادی استفاده کرد.

همه دیوارها نیاز به اجرای وال پست میانی ندارند؛ بلکه این محصول فقط برای دیوارهای بلند و طویل با ارتفاع زیاد استفاده می‌شود. در بعضی از دیوارهای سازه‌ای، ممکن است نیاز به استفاده از بیش از یک قطعه باشد. برای خرید انواع قطعات فولادی و همچنین بررسی قیمت میلگرد 10 می‌توانید از طریق شماره‌های مندرج در سایت با ما ارتباط برقرار نمایید.