...

شرکت فولاد ثامن پایتخت

تولید کننده میلگرد، مفتول و مقاطع فولادی

واحد بازرگانی
0 -021
میلگرد کلاف چیست؟

میلگرد کلاف چیست؟

در پاسخ میلگرد کلاف چیست باید گفت : میلگرد کلاف یکی از انواع میلگرد هاست که به شکل‌ کلاف تولید می‌شود و کاربرد آن برای پروژه‌های ساختمانی و دیگر موارد مرتبط می‌باشد. برای تولید میلگرد کلاف از فولاد باکیفیت بالا استفاده می‌شود تا توانمندی لازم برای تقویت بتن یا ایجاد سازه‌های فلزی را داشته باشد.

در این مقاله، انواع، ویژگی‌ها و مزایایاین تایپ از میلگرد را بررسی می‌کنیم.

در خصوص سایر موارد مانند کلاف اجدار از طریق کلیک روی لینک انواع میلگرد وارد صفحه شوید و با مدل های دیگر و تفاوت های آنها به طور کامل آشنا شوید.

تعریف و کاربرد میلگرد کلاف در صنعت ساختمان

میلگرد کلاف دارای اندازه‌های مختلفی است و برای تولید آن نیز فولاد باکیفیت به کار می‌رود. برخی از کاربردهای این میلگرد در صنعت ساختمان، عبارتند از:

  •   برای مش بندی و تقویت بتن از این میلگرد استفاده می‌شود و می‌تواند با تاثیری که در توزیع یکنواخت نیرو در بتن دارد، به افزایش استحکام سازه و مقاومت آن در برابر خوردگی کمک کند.
  •  کاربرد دیگرآن در صنعت ساختمان‌سازی برای ساخت شبکه‌های فولادی جهت کف سازی است. این شبکه‌ها در ساخت بتن‌های مسلح و سقف‌های بتنی، مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  •  برای ساخت ستون‌ها، تیرها و فونداسیون‌ها نیز از میلگرد کلاف استفاده می‌شود.
  •  ساخت سقف‌های بتنی هم می‌باشد.
  •  برای ساخت دیوارهای برشی و دیوارهای باربر، از میلگرد کلاف استفاده می‌شود.

تفاوت میلگرد کلاف با شاخه ای

تفاوت میلگرد کلاف با میلگرد شاخه‌ای

میلگرد کلاف و میلگرد شاخه‌ای، تفاوت‌هایی در شکل، نحوه تولید، کاربرد و دیگر موارد دارند. برخی از این تفاوت‌ها را در ادامه ذکر می‌کنیم:

  •   عرضه میلگرد کلاف به شکل کلاف است. این میلگرد در فرایند تولید به صورت یک حلقه پیچیده شده و به شکل کلاف، در دسترس قرار می‌گیرد همچنین پس از تولید می‌توان آن را در اندازه‌های مختلف برش داد در حالی که میلگرد شاخه‌ای به شکل شاخه‌های مستقیم و با طول مشخص، برش داده شده و به بازار عرضه می‌شود ضمن اینکه معمولاً بدون تغییر شکل در طول، در پروژه‌ها استفاده می‌شود.
  •   میلگرد شاخه‌ای طی فرایند نور گرم تولید شده و سپس به طور خاص در قالب‌هایی پیچیده شده و به شکل کلاف عرضه می‌شود. میلگرد شاخه‌ای هم با نورد گرم تولید می‌شود اما با این تفاوت که مرحله پیچیده شدن داخل قالب ندارد.
  •     میلگرد کلاف عمدتاً برای مش بندی و ساخت شبکه‌های فولادی مخصوصاً در کف سازی و تقویت بتن مسلح به کار برده می‌شود اما از میلگرد شاخه‌ای برای سازه‌هایی که نیاز به طول ثابت و مستقیم دارند مثل ستون‌ها، تیرها، سقف‌ها و فونداسیون‌ها، استفاده می‌شود.
  •       میلگرد کلاف با داشتن شکل رولی، منعطف‌تر است و می‌توان آن را خم کرد، برش داد و در ابعاد مختلف استفاده نمود اما میلگرد شاخه‌ای دارای طول ثابت است و مناسب استفاده در کاربردهایی است که به میلگرد با طول ثابت نیاز دارند.

مشخصات فنی 

برای بررسی بیشتر میلگرد کلاف، می‌خواهیم نگاهی به مشخصات فنی، سایز و استانداردهای این میلگرد داشته باشیم تا شما با اطلاعات بیشتر برای خرید اقدام کنید.

سایز و استانداردهای میلگرد کلاف

 رایج‌ترین قطرهایی که این میلگرد تولید می‌شود، به شرح زیر هستند:

  •   میلگرد قطر 6 میلی‌متری که مناسب استفاده در مش بندی و شبکه‌های فولادی سبک است.
  •    میلگرد با قطر 8 میلی‌متری که برای ساخت مش‌های فولادی متوسط و پروژه‌های نسبتاً سبک، کارایی دارد.
  •    میلگرد با قطر 10 میلی‌متری که از آن برای ساخت شبکه‌های مش و سازه‌های بتنی استفاده می‌شود.
  •    میلگرد با قطر 12 میلی‌متری که مناسب استفاده در ساخت سازه‌های بزرگ‌تر و بخش‌های مختلف مانند فونداسیون‌ها و سازه‌های بتنی می‌باشد.
  •    میلگرد با قطر 14، 16 و 18 میلی‌متری هم معمولاً برای ساخت سازه‌های بتنی بزرگ‌تر، ستون‌ها و تیرها، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بهتر است برای انتخاب میلگرد کلاف با قطر مناسب، از کارشناسان ما در دفتر مرکزی کارخانه فولاد ثامن مشاوره بگیرید تا خرید مطمئن‌تری داشته باشید.

از نظر استاندارد هم میلگرد کلاف طبق استانداردهای مختلفی تولید می‌شود و بر اساس این استانداردها، میلگرد باید از مقاومت کششی مناسب و خاصیت مقاومت در برابر خوردگی برخوردار باشد. معمولاً این میلگردها با مقاومت کششی ۴۰۰ تا ۵۰۰ مگاپاسکال (MPa) تولید می‌شوند همچنین برای محافظت کردن میلگرد در برابر خوردگی، پوشش‌های خاص بر روی آن اعمال می‌شود.

جنس و ترکیب شیمیایی میلگرد کلاف

جنس و ترکیب شیمیایی میلگرد کلاف معمولاً از فولاد کربنی با کیفیت بالاست. این جنس دارای ویژگی‌هایی مثل مقاومت کششی و فشاری مناسب، مقاومت در برابر خوردگی و چسبندگی مناسب با بتن می‌باشد و بر اساس همین ویژگی‌ها، در ساخت میلگرد کلاف استفاده می‌شود.

البته درصد کمی از عناصر آلیاژی مثل کربن، منگنز، سیلیکون و فسفر را هم دارد همچنین برای تولید بعضی میلگردهای خاص، از فولادهایی با پوشش ویژه مثل فولاد گالوانیزه، استفاده می‌شود.

معرفی انواع میلگرد ساده و اجدار

انواع میلگرد کلاف

 به طور کلی شامل دو دسته ساده و آجدار هستند:

میلگرد کلاف ساده

میلگرد کلاف ساده، مدلی از میلگرد است که سطح صاف و بدون آج دارد. میزان چسبندگی این مدل میلگرد به بتن در مقایسه با میلگرد آجدار، کمتر است و به همین دلیل عمدتاً برای سازه‌های بتنی سبک یا سازه‌هایی که نیاز به مقاومت کششی بالا ندارند، استفاده می‌شود.

میلگرد کلاف آجدار

میلگرد کلاف آجدار، دارای آج‌ها و برآمدگی‌هایی بر سطح خود می‌باشد و مقاومت کششی بالایی هم دارد. این مدل میلگرد از نظر نوع آج شامل دو مدل مارپیچ و جناقی است. میلگرد آجدار مارپیچ دارای آج‌های مارپیچ است که به‌صورت حلزونی یا مارپیچی روی سطح میلگرد قرار گرفته اند و در میلگرد آجدار جناغی هم آج‌ها به صورت جناقی یا خمیده هستند.

نوعی دیگر از میلگرد وجود دارد که جدا از میلگرد کلاف میباشد برای مطالعه بیشتر میتوانید در خصوص میلگرد ممان منفی نیز مطالعه کنید .در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی به منظور مقاوم کردن سازه در برابر نیروهایی مثل نیروهای کرنشی یا کششی، از میلگرد ممان منفی یا همان میلگرد منفی استفاده می‌شود.برای ادامخ مطلب از طریف لینک میلگرد ممان منفی چیست؟ اقدام کنید.

کاربردهای میلگرد کلاف

در بخش‌های قبلی، اشاره کوتاهی به کاربردها داشتیم و در این بخش می‌خواهیم کاربردهای این میلگرد را بیشتر بررسی کنیم:

برای آرماتور بندی و مش‌بندی

این مدل را برای ساخت مش‌های فولادی و تقویت بتن استفاده می‌کنند. برای مش بندی، میلگردهای نازک به شکل‌های افقی و عمودی به یکدیگر متصل شده و سپس از آنها به عنوان عامل تقویت کننده در سازه‌هایی مثل دیوارها، سقف‌ها و فونداسیون‌ها استفاده می‌شود.

مش بندی باعث توزیع یکنواخت نیرو در بتن می‌شود و استحکام سازه را در برابر ترک خوردگی افزایش می‌دهد.

کاربرد در تولید خرپا و تیرچه

میلگرد کلاف در تولید خرپا و تیرچه‌های بتنی استفاده می‌شود و نقش بسیار مهمی را هم ایفا می‌کند. کاربرد خرپا و تیرچه در سقف‌ها و سازه‌ها مختلف، برای انتقال بار و توزیع نیروهای مختلف است و میلگرد کلاف هم به دلیل برخورداری از ویژگی‌هایی مثل انعطاف پذیری، قابلیت برش و شکل دهی، مناسب استفاده در تولید این اجزاست.

استفاده در ساخت قطعات پیش‌ساخته بتنی

در پروژه ساخت قطعات پیش ساخته بتنی هم میلگرد کلاف به کار برده می‌شود. از جمله قطعات پیش ساخته شامل دال‌ها، تیرها، ستون‌ها و دیگر اجزای سازه ای هستند که برای ساخت آنها، نیاز به استفاده از میلگردی با مقاومت کششی بالا و انعطاف پذیری کافی می‌باشد.

مزایا و معایب میلگرد کلاف

استفاده از این مدل در پروژه‌های ساختمان سازی، مزایایی دارد همچنین با بعضی محدودیت‌های استفاده همراه است. از جمله این مزایا و معایب، عبارتند از:

مزایای میلگرد کلاف

  •     مزیت اصلی آن، انعطاف‌پذیری بالای آن است. این میلگرد را می‌توان به راحتی خم کرد، برش زد و شکل داد تا در ابعاد مناسب پروژه استفاده شود.
  •    می‌توان در بخش‌های مختلف ساختمان مثل مش بندی، بتن و تولید قطعات پیش ساخته بتنی، تیرچه‌ها، خرپا، سازه‌های پیش تنیده و… استفاده کرد.
  •   میلگرد کلاف، چسبندگی خوبی با بتن دارد مخصوصاً مدل آجدار باعث ایجاد ساختار مقاوم‌تری برای بتن می‌شود.

 معایب و محدودیت‌های میلگرد کلاف

  •   میلگرد کلاف در مقایسه با بعضی میلگردهای خاص ممکن است مقاومت کششی کمتری داشته باشد و در شرایط سخت که تحت فشار زیاد است، عملکرد لازم را نداشته باشد.
  •     امکان شکنندگی میلگرد کلاف در دماهای بسیار پایین یا بالا وجود دارد.
  •    میلگردهایی که ضد زنگ یا گالوانیزه نیستند، در برابر خوردگی مقاومت ندارند و به مرور دچار خوردگی می‌شوند.
  •    اگر اجرای میلگرد کلاف به درستی نباشد ممکن است در طول زمان دچار تغییر شکل و خمیدگی شده و تاثیر منفی بر عملکرد کلی سازه داشته باشد.

نکات مهم در خرید و نگهداری میلگرد کلاف

در ادامه توضیحات، بهتر است نکاتی را هم برای خرید و نگهداری از میلگرد کلاف بدانید. توجه شما را به این نکات جلب می‌کنیم:

نحوه انتخاب میلگرد کلاف مناسب

  •  برای انتخاب میلگرد کلاف مناسب، استانداردها و گواهی‌های کیفیت آن را بررسی کنید که مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی باشند.
  •  مشخصات میلگرد را از نظر قطر، نوع آج و طول آن بررسی کنید که مناسب نیاز پروژه شما باشد. در این زمینه، کارشناسان مرکز فولاد ثامن نیز می‌توانند شما را راهنمایی کنند.
  •   مقاومت و کیفیت فولاد نیز اهمیت دارد. میلگرد کلاف حتماً باید از فولاد با کیفیت بالا و خالص ساخته شده باشد تا مشکلاتی مثل خرابی یا خوردگی سریع نداشته باشد.
  •  به شرایط حمل و نقل میلگرد توجه کنید که به چه صورت خواهد بود. میلگرد باید بسته بندی درستی داشته باشد تا برای انتقال به مقصد، دچار خوردگی و آسیب دیدگی نشود.

شرایط استاندارد نگهداری برای جلوگیری از زنگ‌زدگی

  •   محیط نگهداری از میلگرد باید به دور از رطوبت بوده و کاملاً خشک باشد.
  •    می‌توانید از پوشش‌های ضد زنگ یا پوشش محافظ برای نگهداری میلگرد استفاده کنید تا در معرض رطوبت قرار نگیرد.
  •  بهتر است میلگرد به طور مستقیم با زمین در تماس نباشد زیرا ممکن است رطوبت موجود در زمین را جذب کند. می‌توانید میلگردها را بر روی صفحات فلزی قرار دهید.
  •  در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید زیرا امکان آسیب دیدگی و تغییر شکل آن وجود دارد.

نتیجه‌گیری

این مدل میلگرد با ویژگی‌هایی مثل انعطاف‌پذیری بالا، قابلیت برش و خم‌کردن آسان، چسبندگی مناسب با بتن و امکان استفاده در شبکه‌های فولادی، تبدیل به انتخابی صحیح برای پروژه‌های ساختمانی شده است البته با توجه به انواع میلگرد کلاف در سایز و قطرهای مختلف، شما باید انتخاب درستی داشته باشید.

پیشنهاد می‌کنیم برای دریافت مشاوره خرید میلگرد کلاف، با کارشناسان ما در دفتر مرکزی کارخانه فولاد ثامن تماس بگیرید. این کارخانه در تهران، عرضه کننده انواع میلگردها برای پروژه‌های مختلف ساختمان سازی است و سفارشات مشتریان را با ضمانت، به سراسر کشور ارسال می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر، لطفاً تماس حاصل بفرمایید.

 سوالات متداول
  •       آیا از میلگرد کلاف می‌توان برای مش بندی و آرماتوربندی استفاده کرد؟

 بله، از کاربردهای اصلی میلگرد کلاف برای مش بندی و آرماتور بندی ساختمان است و باعث بهبود مقاومت سازه می‌شود.

  •     میلگرد کلاف چند نوع دارد و کدام نوع آن بهتر است؟

 میلگرد کلاف شامل دو نوع آجدار و ساده می‌باشد و از نظر سایز هم در قطرهای مختلف تولید می‌شود. انتخاب نوع مناسب این میلگرد بستگی به نیاز پروژه ساختمانی شما دارد.

  •         قیمت میلگرد کلاف چگونه محاسبه می‌شود؟

 عواملی مثل نوع میلگرد، قطر میلگرد، ویژگی‌های خاص مانند پوشش ضد خوردگی، قیمت مواد اولیه و… در تعیین قیمت میلگرد کلاف مدنظر قرار می‌گیرند.