شرکت فولاد ثامن پایتخت

تولید کننده میلگرد و مقاطع فولادی

محاسبه میلگرد ساختمان یک طبقه
فهرست مطالب

تعداد میلگرد مورد نیاز برای ساختمان یک طبقه

میلگرد یکی از اساسی‌ترین اجزای ساختمان‌های یک طبقه و چند طبقه است که تأثیر مستقیمی بر مقاومت و استحکام سازه دارد. محاسبه دقیق مقدار میلگرد برای ساختمان 1 طبقه، نقش مهمی در کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت ساختمان دارد. اما چطور باید مقدار میلگرد را برای یک ساختمان محاسبه کرد؟ این سوالی است که به طور کامل در طول این مقاله به آن پاسخ خواهیم داد و جوانب مختلف آن را بررسی می‌کنیم.

محاسبه میلگرد فونداسیون یک طبقه

ساختمان‌های یک طبقه اغلب در مناطق مسکونی یا تجاری کوچک ساخته می‌شوند و بسته به کاربری آن‌ها (مسکونی یا تجاری) ممکن است نوع سازه و مقاومت فوندانسیون آن‌ها متفاوت باشد. برای محاسبه میلگرد مورد نیاز برای ساختمان یک طبقه، اولین مرحله، محاسبه میلگرد فونداسیون یا زیربنای ساختمان است. معمولا برای هر متر مربع فونداسیون ساختمان یک طبقه، 60 تا 67 کیلوگرم میلگرد مورد نیاز است. این مقدار برای سازه‌های سبک یا سنگین متفاوت خواهد بود. برای مثال، برای یک سازه‌ی سنگین (چند طبقه) ممکن است مقدار میلگرد مصرفی بیشتر از مقدار استاندارد باشد که هزینه‌ی بیشتری را روی دست پیمانکار بیاندازند؛ به همین دلیل باید قبل از شروع پروژه، تمام هزینه‌ها را براورد کرد. برای اطلاع از قیمت دقیق میلگرد، می‌توانید به کانال قیمت لحظه‌ای میلگرد مراجعه کنید.

در محاسبه میلگرد فونداسیون، باید میلگردهای طولی و عرضی را در نظر گرفت. میلگردهای تقویتی نیز در برخی مواقع ضروری هستند. فونداسیون نقش اصلی در توزیع بار سازه بر زمین را بر عهده دارد و هرگونه نقص در این بخش می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی و در بدترین حالت، ریزش ساختمان شود. بنابراین، در محاسبه مقدار میلگرد مصرفی برای ساختمان یک طبقه، استاندارد و مقاوم بودن فونداسیون باید در اولویت قرار داده شود (حتی اگر باعث شود که هزینه پروژه، افزایش زیادی داشته باشد).

  میلگرد بستر چیست؟

محاسبه مقاطع طولی فونداسیون

یکی از اجزای کلیدی فونداسیون، مقاطع طولی آن است. برای محاسبه میلگرد ساختمان یک طبقه، اولین قدم محاسبه میلگردهای مقاطع طولی است که شامل طول و ضخامت میلگردهاست. معمولا از میلگردهای با قطر مختلف در این مقاطع استفاده می‌شود. مقاطع طولی با استفاده از فرمول‌های خاص محاسبه می‌شوند که به مقاومت نهایی سازه کمک می‌کنند. برای مثال، شما می‌توانید به راحتی از طریق فرمول زیر، مقدار میلگرد لازم برای مقاطع طولی در شالوده پروژه خود را به دست آورید:

(طول کاور*2) – (طول خم *2) + طول مقطع

در صورتی که نمی‌دانید خم میلگرد چیست، جای نگرانی وجود ندارد و در ادامه تعریفی را برای شما همراهان گرامی آورده‌ایم. در بخشی که میلگرد در بتن قرار می‌گیرد، برای استقامت و چسبیدن هرچه بهتر بتن و میلگرد، دو سر میلگردهای طولی و عرضی را خم می‌کنند که به این عمل، خم میلگرد می‌گویند.

محاسبه مقاطع عرضی فونداسیون

مقاطع عرضی نیز در محاسبه مقدار میلگرد لازم برای ساختمان بسیار مهم هستند. محاسبه میلگرد ساختمان یک طبقه به مقاطع عرضی فونداسیون وابسته است که شامل استفاده از میلگردهای مقاوم در برابر نیروهای جانبی می‌شود. این مقاطع به استقامت سازه کمک کرده و توزیع بار را به شکل یکنواخت‌تر در فونداسیون تسهیل می‌کنند. برای بدست آوردن مقدار میلگرد مورد نیاز برای مقاطع عرضی فوندانسیون نیز دقیقا از همان فرمولی که برای مقاطع طولی استفاده شد، استفاده می‌کنیم؛ با این تفاوت که مقادیر طول مقطع و طول کاور ممکن است متفاوت باشند.

(طول کاور *2) – (طول خم *2) + طول مقطع

محاسبه مقاطع تقویتی فونداسیون

در برخی مواقع نیاز به میلگردهای تقویتی برای فونداسیون وجود دارد. این میلگردها در مناطقی که بار بیشتری روی فونداسیون اعمال می‌شود، استفاده می‌شوند. معمولا مقدار میلگرد مصرفی برای ساختمان یک طبقه با توجه به بارهای واردشده بر فونداسیون، تعیین می‌شود. استفاده از میلگرد تقویتی باعث افزایش مقاومت سازه می‌شود.

  نحوه محاسبه وزن انواع میلگرد چگونه است؟

برای محاسبه این مورد نیز می‌توانید از فرمول زیر استفاده کنید:

 20 cm + (تعداد طبقات *10)